Bekijk de video Blik op veiligheid

Bekijk de video Blik op veiligheid

april 26, 2019 Uit Door Sarah Moraal

Als je ervoor wilt zorgen dat je werknemers altijd veilig kunnen werken is het belangrijk dat je ze laat zien hoe dit het beste aangepakt kan worden. Je kunt tal van veiligheidsmaatregelen nemen en producten aanschaffen maar het is wel zaak dat mensen weten hoe daarmee om te gaan. Daarom heeft G4S een video gemaakt onder de naam Blik op veiligheid die je tijdens een cursus kunt bekijken.

Veiligheid bevorderen op het werk

In deze video wordt getoond wat je kunt doen om veilig te werken maar ook wat je dient te doen mochten zich onverhoopt toch problemen voordoen. De video bevat diverse algemene onderwerpen maar er kunnen ook specifieke onderwerpen die op jouw onderneming gericht zijn toegevoegd worden. Het is maar net wat voor jouw bedrijf belangrijk is om te weten. Zo kun je bijvoorbeeld de risico’s van werken met gevaarlijke stoffen tonen maar ook zaken zoals het risico van veel zittend werken voor de gezondheid van de werknemer laten zien. De beelden kunnen online gevolgd worden en degenen die ze gezien hebben krijgen na afloop van de cursus een certificaat daarvoor.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen: ten eerste wordt getoond hoe de BHV op je bedrijf in elkaar steekt. Dit betekent dat mensen weten wie de bhv’ers zijn en waar ze terecht kunnen in geval van nood. Daarnaast leren ze hoe het bedrijf is ingedeeld en waar de veiligheidsproducten zoals brandblussers en dergelijke te vinden zijn. Werknemers dienen te weten waar ze naar veilig naar buiten kunnen in geval van nood, wie ze dienen te alarmeren en wat ze in verschillende noodgevallen het beste kunnen doen. Heb je als bedrijf een bepaald toegangsbeleid zoals bijvoorbeeld door middel van pasjes of sleutels waarmee je toegang krijgt tot bepaalde ruimtes, dan dienen zij ook daarvan op de hoogte te zijn.