Bouwlamp met LED verlichting

Bouwlamp met LED verlichting

februari 20, 2019 Uit Door Sarah Moraal

Bouwlampen komen in verschillende soorten en maten. Eén keuze hoef je in ieder geval niet te maken: lightexpert.nl verkoopt alleen LED lampen zodat je verzekerd bent van een energiezuinige en duurzame bouwlamp. Met name de levensduur van LED verlichting is een aantrekkelijk voordeel. LED lampen gaan gemiddeld 15 jaar mee.

De beste bouwlamp voor jouw toepassing

Vraag jezelf allereerst af waar je de bouwlamp voor wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een bouwlamp die je makkelijk kunt verplaatsen of een bouwlamp die je op één plek bevestigd? Dit maakt het verschil tussen een LED bouwlamp die eenvoudig te monteren is of een LED bouwlamp met statief die je overal mee naartoe kunt nemen.

Hoeveel licht heb je nodig?

De belangrijkste functie van een bouwlamp is het accuraat verlichten van de zone die jij voor ogen hebt. Het maakt immers verschil uit of je een bouwlamp aanschaft voor een bouwplaats waar je veilig wilt kunnen werken of een lamp zoekt die een donker stuk van je erf kan verlichten. De juiste keuze maak je op basis van het aantal lumen. Deze eenheid vertelt je over de hoeveelheid licht die een lamp produceert. Als deze waarde oploopt, neemt de lichtopbrengst toe.

Welke kleurtemperatuur heb ik nodig?

Wanneer je jouw oprit opkomt wil je niet verblind worden, maar als je in het donker aan het klussen bent dan kan je fel licht juist goed gebruiken. De kleurtemperatuur van een lamp wordt gemeten in Kelvin. Wanneer deze waarde toeneemt, wordt het licht van een lamp witter en koeler. 4000K is gelijk aan daglicht en kan prima gebruikt worden als werkverlichting. Bouwlampen met een lagere waarde dan daglicht zijn beter geschikt als buitenverlichting of binnenshuis en doen minder goed dienst als werkverlichting.