Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

maart 7, 2019 Uit Door Sarah Moraal

Duurzame inzetbaarheid is eigenlijk niets meer dan de manier waarop bedrijven en organisaties er voor proberen te zorgen dat hun medewerkers gezond en betrokken zijn en zich kunnen ontwikkelen. Maar, hoe doen zij dat dan? Hieronder staan een aantal voorbeelden van idee├źn die positief bijdragen aan duurzame inzetbaarheid.

Sport

We weten het allemaal, sporten is gezond. Het zorgt ervoor dat mensen beter in hun vel zitten, minder vaak moe of ziek zijn, zichzelf uitdagen en fitter voelen. Toch sport lang niet iedereen graag. Het kan moeilijk zijn om mensen in beweging te zetten. Wanneer sporten eenmaal onderdeel is geworden van de weekplanning en men er aan gewend is, gaat dit juist veel makkelijker.

Cursussen

Het is voor werkende mensen prettig wanneer zij niet iedere dag hetzelfde doen, maar zich tijdens hun werk ook kunnen ontwikkelen en groeien. Dit kan binnen de werkzaamheden, maar het kan ook door cursussen aan te bieden. Zo kunnen zij zelf kiezen waar ze zich verder in willen verdiepen, eventueel gratis of tegen een gereduceerd tarief omdat de werkgever meebetaald.

Teambuilding

Bepaalde activiteiten, spelletjes of evenementen worden gebruikt voor teambuilding. Hoewel dit geen concreet geleverd werk oplevert, is het toch goed om medewerkers aan teambuilding te laten doen. Wanneer zij als team beter samenwerken wordt het werk beter, gaat het sneller en hebben de werknemers het beter naar hun zin!

Secundaire voorwaarden

Sommige bedrijven vinden dat hun medewerkers gewoon naar werk moeten komen, hun ding moeten doen en daarna weer naar huis moeten gaan. Het hoe en waarom daarvan is dan de zaak van de werknemers zelf. Echter, wanneer de werkgever investeert in bijvoorbeeld de manier waarop de medewerker reist, ontspant of uitbetaald krijgt en hier verbeteringen in doorvoert, heeft dat invloed op de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Zeker de moeite waard dus!

Inspiratie

We hopen je nu wat inspiratie te hebben gegeven om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Succes!