Waarom G4S Safety solutions

Waarom G4S Safety solutions

mei 22, 2019 Uit Door Sarah Moraal

G4S Safety solutions bieden veiligheidsoplossingen op maat. Deze kunnen bestaan uit veiligheidstrainingen, het leveren van advies, het inzetten van veiligheidsexperts maar ook het verhuren van materialen. G4S komt van origine uit Denemarken en heeft inmiddels meer dan 100 jaar ervaring met allerlei veiligheidsvraagstukken. Ze levert aan zowel de overheid als ondernemingen en wel in diverse sectoren. Dit maakt haar een allround aanbieder van veiligheidsoplossingen in Nederland. Je vind het hoofdkantoor in Amsterdam met vele vestigingen verder in het land. Door het personeel goed voor te bereiden kan zij in real-live situaties adeqaat reageren, variërend van een kleine crisis tot een grote calamiteit. G4S traint immers met behulp van scenario’s die de realiteit nabootsen.

Trainingen voor crisismanagement & agressie

De crisismanagementtraining bestaat uit een theoretisch en een praktisch element. Via een basistraining wordt geleerd hoe te handelen in bepaalde bedreigende situaties. Daarna wordt de theorie in praktijk getoetst. Hierdoor wordt het personeel optimaal voorbereid op een echte crisissituatie zoals brand of fraude. Ook biedt G4S agressietrainingen die het personeel leren hoe te reageren op agressie op de werkvloer, danwel van klanten, bezoekers of andere werknemers. Hierdoor krijgt men meer inzicht in zowel zijn of haar gedrag als dat van de ander.

Waarborgen bedrijfshulpverlening met managementopleiding

In geval van calamiteit of crisis binnen een bedrijf zal iemand de leiding moeten nemen om alles in goede banen te leiden. Onderwerpen die binnen deze training aan de orde komen zijn het opzetten en managen van een bedrijfshulporganisatie, maar ook het praktische leidinggeven. Ook hier gelden ook weer een combinatie van theorie-, en praktijkonderdelen. Deze laatste bestaan uit: praktische vaardigheden van de calamiteitenbestrijding, het nemen van ad-hoc beslissingen, het coördineren van calamiteitenbestrijding en de communicatie met de reguliere hulpverlenende instanties. G4S zal de uiteindelijke training afstemmen op de situatie binnen de onderneming en waar nodig specifieke uitdagingen meenemen. Agressie is een onderwerp wat zich tegenwoordig (helaas) veel voordoet bij beroepen waar veel directe interactie met het openbaar publiek is.